Dierenkliniek het Lamprei is de plek waar u met uw zieke huisdier terecht kunt. Daarnaast is het ook de plek waar u terecht kunt voor preventieve zorg (denk aan vaccinaties) en advies op het gebied van het houden van gezelschapsdieren. Ook wanneer u besluit te gaan fokken met uw hond of kat kunnen we daarin de nodige ondersteuning bieden.
Wanneer u met uw zieke huisdier komt zal allereerst een algemeen onderzoek gedaan worden. Wanneer dit onvoldoende informatie oplevert kan dit uitgebreid worden met een aanvullend onderzoek. Dit kan betekenen dat we meer willen weten over bloedwaardes, gevoeligheden of hoe de patiënt er inwendig uit ziet. Voor de inwendige beeldvorming kunnen we röntgenfoto’s of een echo maken, indien nodig een microscopisch onderzoek of direct een bloedonderzoek uitvoeren (waarvoor we analyse apparatuur in huis hebben). Zo voorkomen we dat er kostbare tijd verloren gaat.
Wachtkamer
Onze mogelijkheden voor aanvullend onderzoek zijn:
- Röntgen
- Echografie
- Bloedanalyse
- Bacteriologisch onderzoek
- Operaties en verdoving
Digitale röntgenfoto’s
Met de aanwezige röntgen apparatuur worden de beelden digitaal opgeslagen. Op deze manier kunnen de foto’s, indien nodig, snel extern beoordeeld worden en eenvoudig, lange tijd, bewaard worden. Ook is het nu mogelijk om r-foto’s door te mailen of op schijf mee te geven. Verder worden met deze methode minder foute opnames gemaakt en zijn er geen chemicaliën meer nodig, wat een mindere belasting voor de medewerkers, patiënt en het milieu met zich meebrengt.
Röntgentafel
Echografie
Met behulp van echografie kunnen we ons een beeld vormen van inwendige organen. Bijvoorbeeld; de aanwezigheid van embryo’s (drachtigheidsdiagnostiek), structuur en grootte van een lever of het functioneren van het hart.
Speciaal heeft Carla van Vugt zich toegelegd op het maken van hartecho’s. De informatie uit een hartecho is belangrijk voor het instellen van de juiste therapie bij hartfalen.
Echobeeld van een embryo (hond)
Bloedanalyse
We hebben de mogelijkheid om de meest voorkomende bloedonderzoeken zelf uit te voeren, hiervoor is slechts een zeer geringe hoeveelheid bloed van de patiënt nodig. Dit betekend dat er op zeer korte termijn een uitslag beschikbaar is en er snel een adequate behandeling ingesteld kan worden. De minder frequent voorkomende onderzoeken laten we bij een extern laboratorium bepalen.
Bacteriogisch onderzoek
Wanneer we vermoeden dat een ontsteking door een bacterie veroorzaakt wordt dan kan het zinvol zijn te weten om welke bacterie het gaat en voor welke antibiotica die gevoelig is. Hierdoor vergroten we de kans op succes van een behandeling en tegelijkertijd kunnen we het gebruik van antibiotica terugdringen. We hebben een kweekmethode in huis waarmee we, meestal al na één dag soms na twee dagen, de veroorzaker van een infectie (bijvoorbeeld bij blaasontsteking) kunnen vaststellen en de best passende behandeling kunnen adviseren.
Operaties en verdoving
Onze operatiekamer is volledig toegerust om diverse operaties uit te kunnen voeren. Voor het verdoven van uw huisdier hebben we verschillende mogelijkheden tot anesthesie, we zullen altijd voor de best passende kiezen en met het kleinst mogelijke risico van uw huisdier